Tasak tartalma 10 kg parasztkolbász elkészítéséhez elegendő.
Felhasználási javaslat:
7 kg száraz sertéshúst és 3 kg hasa alja szalonnát nagylyukú darálón ledarálunk. Hozzáadunk 25 dkg konyhasót, a fűszerkeveréket és ezt jól összekeverjük. Lehetőség szerint 1 napig állni hagyjuk, majd sertés vékonybélbe töltjük, ügyelve, hogy levegős ne legyen. Tetszés szerinti méretre pározva 24 órán át szikkasztjuk, majd füstöljük és szárítjuk.
Összetevők:
Fűszerpeprika őrlemény I. osztályú édes, őrölt fűszerkömény, dextróz, fokhagyma granulátum, (6%), ízfokozó (mononátrium-glutamát), őrölt feketebors, színezék (paprikakivonat), antioxidáns (aszkorbinsav), fűszerkivonat.
A fűszerkeveréket bontatlan csomagolásban, száraz, hűvös helyen tároljuk!
Nettó tömeg: 200 g
Parasztkolbász fűszerkeverék 200 g
Tasak tartalma 10 kg parasztkolbász elkészítéséhez elegendő. Felhasználási javaslat: 7 kg száraz sertéshúst és 3 kg hasa alja szalonnát nagylyukú darálón ledarálunk. Hozzáadunk 25 dkg konyhasót, […]